Wat is Pantomed 40mg?

Wat is Pantomed 40mg?

Pantomed bevat het werkzame bestanddeel pantoprazol. Pantomed is een selectieve “protonpompremmer”, dat wil zeggen dat het de hoeveelheid zuur die in uw maag wordt geproduceerd, vermindert. Het wordt gebruikt voor de behandeling van maagzuurgerelateerde maag- en darmziekten.

Waar wordt Pantomed voor gebruikt?

Raadpleeg bij gezondheidsklachten een arts. Pantoprazol (merknaam onder andere Pantozol en Pantomed) is een geneesmiddel uit de groep van de protonpompremmers. Het wordt gebruikt ter behandeling van maagzweren en klachten ten gevolge van gastro-oesofageale reflux.

Kan Pantomed kwaad?

periode (1 jaar of langer) innemen, is er mogelijk een grotere kans op het breken van de heup, pols of wervelkolom. Vertel uw arts over uw risico op botbreuken als u Pantomed inneemt.

Is Pantomed op voorschrift?

Sinds kort is er bij ons een nieuw geneesmiddel tegen brandend maagzuur zonder voorschrift te koop: Pantogastrix.

Is pantoprazol gevaarlijk?

Met name de zogenaamde protonpompremmers, zoals omeprazol, esomeprazol en pantoprazol, baren de artsen zorgen. De bijwerkingen kunnen heftig zijn, bij langdurig gebruik. Zo leidt het gebruik van zware maagzuurremmers tot een verhoogd risico op botontkalking, darminfecties en nierfalen, waarschuwde professor Weersma.

Wat doet Paracodine?

1. Wat is PARACODINE en waarvoor wordt dit middel ingenomen? PARACODINE behoort tot de farmacotherapeutische groep van narcotische antitussiva. PARACODINE is aangewezen bij de symptomatische behandeling van droge hoest.

Hoe gebruik je pantoprazol?

Neem de tabletten heel in, zonder te kauwen. Hoelang u pantoprazol moet gebruiken, hangt af van uw ziekte. Soms moet u het langdurig gebruiken, zodat de maagklachten niet terugkomen. U kunt misselijk worden of buikpijn krijgen.

Wat kun je doen aan een Maagbreuk?

Ook eenvoudige maatregelen als het ophogen van het hoofdeind van het bed, het vermijden van knellende kleren en minder voorover buigen kunnen helpen. Zuurbindende of zuurremmende medicijnen kunnen helpen om de klachten te verminderen. Hoogst zelden is een operatie nodig.

Is Rennie slecht voor je?

Maagzuurbinders als Rennie en Gaviscon hebben nauwelijks bijwerkingen. ,,Toch kan te veel kalk in het lichaam schadelijk zijn voor de nieren en hart- en bloedvaten”, zegt Van Bodegom.

Is Riopan op voorschrift?

Riopan 10ml is een geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen….Riopan 10ml Zakjes 50 stuks.

Merk Riopan
Type maag- en darmstoornissen Maagzuur, Reflux
Effect Maagzuur neutraliseren
Leeftijdscategorie Vanaf 12 jaar, Voor volwassenen

Kun je pantoprazol zonder recept krijgen?

Het is ook verkrijgbaar als het merkloze Pantoprazol in tabletten en injecties. Pantoprazol is in lage dosering voor maagklachten ook zonder recept verkrijgbaar, in tabletten.

Hoe lang mag je pantoprazol slikken?

Maagzuur-remmers zijn niet langer dan 8 weken nodig voor de behandeling van een maagzweer of lichte ontsteking van de slokdarm. De maagklachten zijn dan meestal al lang over. Uw arts heeft in het verleden een maagzuur-remmer voorgeschreven om uw maag te beschermen tegen een ander medicijn.