Wat is correct formuleren?

Wat is correct formuleren?

Soms mag men woorden weglaten die worden herhaald. De reparatie- en vervangingskosten is bijvoorbeeld correct. De betekenis van het woord en het weggelaten woord moeten wel hetzelfde betekenen, de vorm moet hetzelfde zijn en de grammaticale functie moet hetzelfde zijn.

Wat is formuleren Nederlands?

duidelijk uitdrukken, onder woorden brengen, uitdrukken in woorden.

Wat is een Formuleerfout?

Een onderdeel waar het vaak fout gaat is bij het dubbel benoemen van woorden of het verkeerd samentrekken van woorden. Door deze formuleerfouten ontstaan er overbodige delen in de zin en kan een zin onbedoeld een verkeerde betekenis krijgen.

Wat is onjuist begrenzen?

Zinnen onjuist begrenzen Als een zin onjuist is begrenst, staat er punt op een plaats waar deze niet hoort te staan.

Wat is zinnen ten onrechte samenvoegen?

Contaminatie: Twee woorden of uitdrukkingen worden ten onrechte vermengd.

Wat is een onjuist Verwijswoord?

Verwijswoorden wijzen vooruit of terug naar woorden, woordgroepen of zinnen. In het Nederlands kennen we mannelijke, vrouwelijke en onzijdige woorden. Voorbeelden van fouten: Hem werd een contract aangeboden die nogal wat onduidelijkheden bevatte Die moet zijn dat want het is het contract(o).

Wat is een volzin?

volzin – zelfstandig naamwoord uitspraak: vol-zin 1. lange, goed opgebouwde zin ♢ deze burgemeester spreekt in prachtige volzinnen Zelfstandig naamwoord: vol-zin de volzin de volzinnen…

Wat is een ander woord voor formulering?

bewoorden, inkleden, onder woorden brengen, uitdrukken, verwoorden. als synoniem van een ander trefwoord: stellen (ww) : brengen, inkleden, formuleren, opstellen, redigeren.

Wat is tautologie voorbeeld?

Een tautologie noemt een begrip tweemaal of meerdere malen, en bestaat doorgaans uit twee of meer woorden van dezelfde woordsoort. Enkele voorbeelden zijn pais en vree, enkel en alleen, nooit ofte nimmer, onmiddellijk en meteen en niettemin toch.

Wat betekent stijlfouten?

Stijlfouten zijn fouten tegen de goede stijl. Vaak gaat het om verhaspelde uitdrukkingen, een verkeerde woordkeuze of zinnen die ontsporen. In sommige gevallen gebruiken auteurs dergelijke afwijkingen met opzet; dan worden het stijlfiguren genoemd en wordt er (meestal) geen bezwaar tegen gemaakt.

Wat is een foutieve samentrekking?

Foutieve samentrekking betekenis In een zin met een foutieve samentrekking laat je woorden weg die je niet kunt weglaten. Het weggelaten woord heeft dezelfde grammaticale functie. Het weggelaten woord staat op de juiste plaats ten opzichte van de persoonsvorm.

Wat is een correcte samentrekking?

Het gaat dan om onderdelen die meerdere keren in een zin voorkomen. Je kunt woorden weglaten als ze dezelfde betekenis en dezelfde grammaticale functie hebben en als ze op dezelfde plaats in de zin staan in een gelijksoortige zin. Een voorbeeld van een correcte samentrekking is hieronder te zien.

Wat waren de gulden van Nederland?

Nederlandse gulden. De gulden was vanaf de middeleeuwen tot januari 2002 een Nederlandse munteenheid en wettig betaalmiddel. Op 1 januari 2002 werd de gulden vervangen door de euro, sindsdien de munteenheid van de Economische en Monetaire Unie. Vanaf die datum was de gulden geen wettig betaalmiddel meer.

Wanneer werden de gulden vervangen door de euro?

Op 1 januari 2002 werd de gulden vervangen door de euro, sindsdien de munteenheid van de Economische en Monetaire Unie. Vanaf die datum was de gulden geen wettig betaalmiddel meer. De omwisselverhouding was bepaald op 2,20371 gulden per euro (en 0,45378 euro per gulden).

Wanneer was de gulden wettig betaalmiddel?

De gulden was vanaf de middeleeuwen tot januari 2002 een Nederlandse munteenheid en wettig betaalmiddel. Op 1 januari 2002 werd de gulden vervangen door de euro, sindsdien de munteenheid van de Economische en Monetaire Unie. Vanaf die datum was de gulden geen wettig betaalmiddel meer.