Wat is kwijting en decharge?

Wat is kwijting en decharge?

Decharge wordt omschreven als het verlenen van kwijting aan een bestuurder voor het gevoerde beleid. Door decharge te verlenen doet de vennootschap afstand van het vorderingsrecht op een bestuurder.

Wat betekent Kwijting verlenen aan bestuurders?

In België gebruikt men vaak ook de term “decharge” verlenen. Door kwijting te verlenen, zeggen de aandeelhouders in feite dat de leden van de raad van bestuur hun taken het voorbije boekjaar goed hebben uitgevoerd (o.a. strategie uitstippelen, toezicht op het management, verdedigen van de belangen van het bedrijf).

Wat is het verlenen van decharge?

Decharge houdt in dat de bestuursverantwoording wordt goedgekeurd en daarmee ook het gevoerde bestuur. Het is mogelijk dat de verantwoording (jaarrekening en jaarverslag) een correct beeld geeft van het gevoerde bestuur en daarom wordt goedgekeurd, maar dat de ledenvergadering het niet eens is met het gevoerde bestuur.

Wat is Finale kwijting bij schulden?

De finale kwijting is het doel van uw schuldregeling. Finale kwijting betekent dat (bijna alle) schuldeisers u aan het einde van de schuldregeling hun nog openstaande vordering kwijtschelden. Zij kunnen hierna dus geen incassobureau of deurwaarder meer op u af sturen.

Wie verleent kwijting?

Als de koopprijs is betaald dient de verkoper aan de koper kwijting te verlenen als bewijs voor het feit dat koper aan zijn verplichting tot betaling heeft voldaan. Deze verplichting voor de verkoper is door de wetgever ook zo geregeld in ons Burgerlijk Wetboek.

Wat is een kwijting?

Verklaring dat een schuld is voldaan, bijvoorbeeld door de afgifte van een kwitantie. “Finale kwijting over en weer” betekent dat partijen niets meer aan elkaar verschuldigd zijn.

Wat decharge?

Decharge is een vorm van goedkeuring. Door de decharge worden bestuurders ontlast van aansprakelijkheid voor het gevoerde (financiële) beleid. Decharge wordt in een Vereniging van Eigenaars (VvE) verleend door de VvE vergadering met een gewone meerderheid van stemmen.

Wat is Finale kwijting verlenen?

De term “kwijting” of “finale kwijting” komt veel voor in juridische documenten. Daarmee wordt bedoeld dat de betrokken partijen, buiten hetgeen zij in zo’n document hebben afgesproken, niets meer van elkaar te vorderen hebben en dus elkaar volledige kwijting verlenen.

Wat is een kwijting betekenis?