Hoe lang voor basilicum ontkiemt?

Hoe lang voor basilicum ontkiemt?

Zaai basilicum vooral voor, en doe dat bij kamertemperatuur, op een plekje in een zonnig en warm raamkozijn. De zaden kiemen vaak al binnen een week.

Wat kan je in juli nog zaaien?

In de maand juli zijn er ook wat groenten die in volle grond kunnen gezaaid of geplant worden.

  • Andijvie.
  • Augurk.
  • Biet.
  • Bindsla / Romeinse sla.
  • Bloemkool (eerste helft van de maand)
  • Boerenkool.
  • Broccoli.
  • Groen- / Roodlof / Radicchio.

Kun je basilicum in de tuin zetten?

Plaats de plant in een lichte en zonnige ruimte zodat deze van de zonnestralen kan genieten, en op krachten kan komen. Van zodra de temperaturen in mei/juni stijgen, kan je de basilicum ook buiten planten in een pot, kruidentafel of moestuinbak.

Kan basilicum in de volle grond?

Vanaf half april kun je basilicum buiten in de volle grond of in potten zaaien. Kies voor een plek in de volle zon. Gemiddeld kiemen de zaden van basilicum binnen 7 tot 12 dagen. In pot mag je basilicum dicht op elkaar zaaien, zodat de planten vooral in de hoogte zullen groeien.

Welke grond heeft basilicum nodig?

Basilicum houd van voedingsrijke grond met een goede doorlaatbaarheid. Ik meng een goeie potgrond met compost en grof zand of breekerzand. Soms leg ik wat grit rondom de plantjes om uitdroging te voorkomen. Basilicum heb je primair voor het blad dus zorg voor een mest met voldoende stikstof.

Hoe moet je tijm zaaien?

Hoe zaai ik tijm? Zaai ongeveer 10 kleine zaadjes verspreid over een potje met potgrond dat je flink hebt verluchtigd met minimaal een kwart grof zand: pure potgrond is voor tijm niet fijn, het is te vast en te voedselrijk en het houdt teveel vocht vast. Tijm houdt van een droge, arme en luchtige grond.

Hoe moet je basilicum plukken?

Basilicum: knip je niet helemaal tot boven de grond af. Je knipt tot aan het laatste stel blaadjes. Daar zal de plant opnieuw scheuten vormen en in leven blijven. Salie: mag je vrij diep plukken.

Kan ik basilicum laten overwinteren?

Na verloop van tijd gaat de plant bloeien. Hoe meer je van de basilicum plukt, hoe uitbundiger de plant zal groeien. Basilicum kan niet tegen vorst en zal ‘s winters dus afsterven. Wel kan je de plant uitgraven en in een pot laten overwinteren op een vorstvrije plaats.

Waarom verwelkt mijn basilicum?

2. Geef de vier afzonderlijke plantjes genoeg water en licht. Gele blaadjes duiden op een teveel aan water, verwelkte blaadjes op een tekort. Na twee weken zijn ze hersteld en groeien ze uit tot gezonde, stralende plantjes.