Welke plooi voor Inbetween?

Welke plooi voor Inbetween?

Een dubbele plooi wordt vaak gebuikt voor inbetweens en voile, ook wel vitrage genoemd. Deze plooi is geschikt voor alle gordijnen. Een gordijn met dubbele plooi creëert een mooi, vol resultaat. De waveplooi zorgt voor een rustige en strakke plooi.

Wat is een enkele plooi?

Bij een enkele plooi wordt de stof van een gordijn (de naam zegt het al) één keer gevouwen en gestikt. Dit zorgt voor een soepel vallend gordijn, en om deze reden wordt een enkele plooi dan ook vaak gebruikt voor zwaardere stoffen. Denk hierbij aan gevoerde en verduisterende overgordijnen, velours en linnen.

Hoeveel afstand tussen plooien gordijnen?

De plooi afstand is de ruimte tussen de twee plooien. Er zijn twee verschillende plooi afstanden. 10 cm afstand bij toepassing bij overgordijnen, 8 cm afstand bij toepassing bij vitrage. Hierbij is wel van belang dat bij de hiervoor geldende plooi toeslag gerekend wordt.

Welke plooi bij verduisterende gordijnen?

Voor gevoerde (zoals verduisterende) gordijnstoffen, is een enkele plooi de beste optie. Dit geldt ook voor zware stoffen. Velours bijvoorbeeld. Het gordijn blijft bij dit type plooi namelijk het soepelst.

Wat is een retour plooi?

Bij een retourplooi wordt er naast de plooi naar voren ook een plooi aan de achterkant van het gordijn aangebracht. Zo valt de gordijnstof tussen de plooien naar achter, waardoor je zowel aan de voor- als achterkant van het gordijn volume creëert.

Wat is het verschil tussen enkele en dubbele plooi?

Bij een enkele plooi wordt de stof één keer gevouwen en wordt die vouw gestikt. Bij een dubbele plooi neemt het atelier een groter stukje stof voor de plooi, zodat de plooi daarna nog een keer wordt dubbelgevouwen. Zo ontstaat een dubbele plooi. De meeste gordijnen zijn gemaakt met een dubbele plooi.

Wat is een Retourplooi?

Meer volume met een retourplooi Bij een retourplooi wordt er naast de plooi naar voren ook een plooi aan de achterkant van het gordijn aangebracht. Zo valt de gordijnstof tussen de plooien naar achter, waardoor je zowel aan de voor- als achterkant van het gordijn volume creëert.

Hoeveel Gordijnhaken heb ik nodig?

We gaan een enkele plooi maken, dan komen er per meter rail (in dit voorbeeld) +/- 12 plooien / gordijnhaken in. Meet 5 cm vanaf de zijkant (van de hele baan) en maak de eerste plooi met een diepte van 4 cm, voor de gehele plooi wordt dus 8 cm stof gebruikt.

Hoeveel plooien?

Hoeveel extra meter gordijn heb je nodig?

Enkele plooi: 1,5 tot 2x de breedte van de gordijnrails.
Drievoudige plooi: 2,5 tot 3,5x de breedte van de gordijnrails.
Bokaalplooi: 2 tot 2,5x de breedte van de gordijnrails.
Wave plooi: 2 tot 2,5x de breedte van de gordijnrails.

Hoe krijg je gordijnen in de plooi?

Je gordijnen mooi in de plooi hangen Begin aan de buitenkant en duw de stof tussen de plooien naar voren, druk de stof die nu naar voren steekt aan en ga zo verder met de volgende plooien. Als je alle plooien gehad hebt hangt er een net pakket aan de zijkant van je raam.

Wat is een plooi gordijn?

Een plooigordijn is een gordijn dat wordt gemaakt met plooien aan de bovenzijde. Hierdoor valt de stof mooi. Er zijn verschillende soorten plooigordijnen; met een enkele, dubbele of driedubbele plooi. Hoe meer plooien er zijn, des te meer stof wordt er gebruikt in het gordijn.