Wat is MBO diploma in Turkije?

Wat is MBO diploma in Turkije?

In Turkije kun je op het middelbaar onderwijs al een bepaalde studierichting kiezen wat vergelijkbaar is met het MBO in Nederland. Je kan dus al aan het werk na het volgen van de middelbare school. Het voordeel van deze scholen is dat je overal kunt toegelaten worden tot universitair en hoger onderwijs.

Wat is VWO in Turkije?

Middelbaar onderwijs Deze school duurt vier jaar. De middelbare school kent zes profielen: fen bilimleri (natuurwetenschappen), Türkçe- matematik (Turks-wiskunde), yabançi dil (vreemde taal), sosyal bilimler (sociale wetenschappen), sanat (kunst) en spor (sport).

Is mijn diploma geldig in Australie?

U zult meestal uw Nederlandse diploma moeten legaliseren (geschikt maken om in een ander land te gebruiken). Door legalisatie weten buitenlandse autoriteiten dat het document rechtsgeldig is. Legalisatie kan alleen voor diploma’s van opleidingen die erkend zijn door het ministerie van OCW.

Is een diploma van Turkije geldig in Nederland?

Heeft u een buitenlands diploma? En wilt u in Nederland werken of studeren? Dan kunt u uw buitenlandse diploma laten waarderen. Een diplomawaardering beschrijft met welk Nederlands diploma uw buitenlandse diploma vergelijkbaar is.

Wat is mijn diploma waard in Turkije?

Een statusverklaring beschrijft wat je diploma waard is. Een uitgebreide statusverklaring kan bij het DUO aangevraagd worden. Daarbij kunt u zelf aangeven of u deze verklaring in het Nederlands of in het Engels wilt. Zo’n uitgebreide statusverklaring is op naam gesteld en beschrijft welke diploma’s u heeft behaald.

Kan ik in Turkije studeren?

Turkije kent 2 soorten instellingen die hoger onderwijs geven, de staatsuniversiteiten en de private universiteiten. Die laatste groep mag geen winst maken, maar deze universiteiten zijn vaak wel wat duurder. De staatsuniversiteiten worden opgericht bij wet en moeten erkend zijn door de Raad voor Hoger Onderwijs (YÖK).

Is er in Turkije leerplicht?

In 1924 werd de Wet op de Eenheid van Onderwijs aangenomen. Leeftijd leerplicht: 6-18 jaar; sinds 2013 is het 8 jaar basisonderwijs en 4 jaar voortgezet onderwijs (voor die tijd was alleen het basisonderwijs verplicht). Voertaal onderwijs: meestal Turks, in het hoger onderwijs soms Engels.

Wat is Lise in Turkije?

Leerlingen volgen algemeen vormend voortgezet onderwijs op een algemene middelbare school (genel lise) en doen aan het einde examens voor een Lise Diploması. In 2005 werd de duur van het Turkse algemeen vormend voortgezet onderwijs verlengd van 3 naar 4 jaar. Zo ontstond, na 8 jaar basisschool, het 12e leerjaar (12.

Waar is mijn diploma geldig?

Legalisatie door de FOD Buitenlandse Zaken De procedure verschilt naargelang het land waarin u uw diploma wilt gebruiken. De FOD Buitenlandse Zaken heeft een zoekmachine ontwikkeld die u toont welke stappen u moet ondernemen naargelang het type document en het gekozen land.

Waar kan ik mijn diploma laten waarderen?

De Nederlandse hogeschool of universiteit kan uw diploma’s waarderen of voor u een diplomawaardering aanvragen bij Nuffic.

Is een Belgisch diploma geldig in Nederland?

Een diploma dat je hebt behaald aan de KU Leuven wordt in Nederland gewoon erkend en heeft dezelfde waarde als een vergelijkbaar diploma dat behaald is aan een Nederlandse universiteit. De officiële Nederlandse waardering van diploma’s uit België is te vinden bij NUFFIC.

Is een Amerikaanse diploma geldig in Nederland?

Reacties. Een buitenlands diploma is in ieder geval niet zomaar geldig; het zal erkend moeten worden. Of jouw diploma voor erkenning in aanmerking komt is niet te zeggen (hangt af van welk diploma precies), maar de link vertelt je waar je precieze informatie kunt krijgen.