Wat is de diameter van een band?

Wat is de diameter van een band?

Het eerste getal staat voor de doorsnede van je band. Deze varieert van 125 mm tot ongeveer 335 mm. Banden worden steeds met stappen van 10 millimeter breder. Het tweede getal staat voor de hoogte van de band.

Welke bandenmaten komen overeen?

Equivalentietabel

Breedte van de velg Minimum breedte van de band Ideale breedte van de band
5,0 Inch 155 mm 165 of 175 mm
5,5 Inch 165 mm 175 of 185 mm
6,0 Inch 175 mm 185 of 195 mm
6,5 Inch 185 mm 195 of 205 mm

Waar staan de getallen op een band voor?

Volgorde van de cijfers op autoband De eerste drie getallen geven de bandbreedte aan. Het tweede getal staat voor de verhouding tussen de bandbreedte en bandhoogte. De letter daaropvolgend staat voor het type band en de twee cijfers erna geven de diameter van de velg aan.

Welke bandenmaat bij grotere velgen?

Correspondentie tabel afmetingen van banden/velgen

Breedte van de velg Minimale breedte van de band Maximale breedte van de band
5 155 185
5.5 165 195
6 175 205
6.5 185 215

Hoe weet ik de maat van mijn velgen?

1 inch = 2,54 centimeter. Om de diameter van jouw velg in inches te achterhalen deel je het aantal gemeten centimeters door 2,54. Zo is een velg van 16 inch 40,6 centimeter. Ter indicatie: veel moderne auto’s zijn voorzien van 15, 16 of 17 inch velgen.

Wat is de diameter van een 15 inch velg?

15 inch staat voor de velgdiameter. 5 inch voor de bedbreedte van de velg.

Hoeveel procent mag bandenmaat afwijken?

Ondanks u met de bandbreedte binnen dit bepaald bereik dient te blijven, mag de hoogte van de band maximaal 2 procent afwijken van de originele fabrieksmaat. Varieert de hoogte en dus de wielomtrek met meer dan 2 procent dan zal dit een negatieve uitwerking hebben op de rijprestaties en op de kwaliteit van uw auto.

Kan ik van bandenmaat 215 en 205?

In principe kan je altijd 1 maat smaller of breder. Dus in dit geval 195<-205->215.

Wat betekent de T op een band?

(m.) Uitspraak: [bɑnt] Verbuigingen: band|en (meerv.) 1) rubberen ring met lucht erin rond een wiel transport Voorbeelden: `een lekke band`, `de band oppompen`, `een band plakken` 2) langwerpige strook van e…

Wat staat er allemaal op een autoband?

Op een autoband is heel veel af te lezen, zoals natuurlijk de bandenmaat, maar ook het draagvermogen en de productiedatum. Als voorbeeld nemen we een band in de maat 205/55 R16 91H zoals hierboven op de foto. de breedte van de band in mm. de hoogte/breedte verhouding van de band, in dit geval is dat 55%.

Hoeveel mag de bandenmaat afwijken?

Waarom grote velgen?

Aan grote velgen (en dus plattere banden) zitten naast de zo gewilde ‘looks’ ook praktische voordelen. Als om de grotere velg ook een bredere band ligt heb je een betere wegligging op droog wegdek en een kortere remweg op droog wegdek.