Er Otrivin farlig for gravide?

Er Otrivin farlig for gravide?

Saltvannssprayer kan brukes så mye og lenge du ønsker. Hvis å skylle nesen med saltvann ikke er nok finnes det flere typer nesesprayer mot tett nese som er trygge å bruke for gravide, for eksempel nesesprayer som inneholder xylometazolin (blant annet Otrivin, Zymelin og Dexyl) og oksymetazolin (Rhinox).

Kan gravide ta Panodil?

Ved smerter under graviditet er førstevalget smertestillende tabletter med virkestoffet paracacetamol (Pamol, Panodil, Paracet, Paracetamol og Pinex). Legemiddelverket anbefaler at paracetamol brukes i laveste effektive dose, og over så kort tid som mulig.

Kan man ta paracet tidlig i svangerskapet?

Det er blitt regnet som trygt at gravide kvinner bruker smertestillende som Paracet og Pinex mot hodepine og feber, og at dette ikke skader fosteret.

Hva skal man være forsiktig med når man er gravid?

Det anbefales alle å være forsiktige med rødt kjøtt, og særlig bearbeidede kjøttprodukter (som pølse- og farseprodukter), og ikke spise mer enn maksimalt 500 gram per uke. Spis kun kjøtt som er gjennomkokt eller gjennomstekt. Kjøttet skal ikke være rosa og kjøttkraften skal være klar.

Er det farlig å være syk når man er gravid?

Forkjølelse forekommer relativt ofte hos både gravide og ikke-gravide. Forkjølelsen går som regel over av seg selv innen 10 dager. Hoste, feber, hodepine og tett nese er ubehagelige symptomer som kan behandles. En vanlig forkjølelse under graviditeten er ikke farlig verken for mor eller barnet i magen.

Kan Otrivin være farlig?

Nesesprayer som Otrivin, Zymelin og Rhinox inneholder virkestoffene oksymetazolin eller xylometazolin. Stoffene virker mot tett nese etter få minutter, og effekten varer i omtrent seks timer. Ved riktig bruk, er de svært lite skadelige og har ingen innvirkning på luktesansen.

Kan man ta Ibux når man er gravid?

– Selv om tabletter som Ibux, som inneholder virkestoffet ibuprofen er reseptfritt, skal gravide holde seg helt unna det. Enkelte studier har vist at det kan føre til spontanabort, samtidig som det kan føre til problemer med barnets blodsirkulasjon i siste del av svangerskapet, understreker fagdirektøren.

Kan man ta Ibux og Paracet når man er gravid?

Nei, du skader ikke fosteret ved å ta en paracet mener norske eksperter. Men ibuprofen (ibux) bør du unngå.

Hvor ofte kan man ta paracet når man er gravid?

Paracetamol anses som førstevalg ved smertebehandling hos gravide. Når dette ikke gir tilstrekkelig smertelindring kan en vurdere om behandling med andre smertestillende er nødvendig (1). Anbefalt dosering, både for gravide og ikke-gravide, er paracetamol 500-1000 mg inntil tre ganger daglig (2).

Hva er farlig når man er gravid?

Løsemidler og gravide Produkter som hårspray, neglelakk, white spirit, flekkfjernere, drivstoff og spraybokser inneholder ulike typer løsningsmidler. Normalt vil slike produkter til hjemmebruk gi lave konsentrasjoner i omgivelsene. Det er derfor lite trolig at denne typen eksponeringer er skadelige for fosteret.

Kan man hoppe når man er gravid?

Er hopping skadelig for fosteret? I utgangspunktet ikke. Men du bør tilpasse hoppingen til utviklingen i svangerskapet. De siste månedene vil de fleste føle det mindre behagelig å hoppe, og da kan man gjerne gjøre tilsvarende aktivitet eller øvelse uten hopp.